Geslaagde operatie voor Daan Bruijsten

De JTX-KTM stond er tiptop bij in de aanloop voor het nieuwe seizoen. Daan was gebrand om sterk terug te komen naar zijn schouder blessure. De trainingen verliepen goed, hij kreeg zijn oude ritme weer te pakken en zijn conditie was weer op peil. Geen enkele last had hij van zijn schouder. En hij was dus klaar om dit seizoen weer te gaan knallen. Tot hij helaas een kleine valpartij maakte op de crossbaan hij viel op zijn schouder en hierbij schoot zijn schouder toch weer uit de kom. Maanden fysio en trainingen leken voor niets te zijn geweest een behoorlijke tegenslag.

Hierna besloot hij samen met de doktoren om zo snel mogelijk te laten opereren. Een flinke operatie met minimaal drie maanden hersteltijd. De operatie is ondertussen goed uitgevoerd en hij is momenteel samen met een specialist zijn herstelprocedure gestart.

Een streep door het seizoen van Daan Bruijsten

Hij begon als scratchleider aan de ONK Enduro in Hellendoorn en was enorm gemotiveerd om zijn sterke rijden van de afgelopen weken door te zetten. Maar helaas gooide een kleine valpartij roet in het eten. Hij viel hierbij op zijn arm en daarbij schoot de schouder uit de kom. Hij heeft hier momenteel nog veel last van waardoor hij samen met de dokter en fysiotherapeut heeft moeten besluiten om de schouder eerst 100% te laten genezen zodat hij volgend seizoen weer maximaal kan presteren.

Bij deze wil hij alle mensen en sponsoren die hem afgelopen seizoen hebben geholpen en ondersteund bedanken om het toch allemaal mogelijk te maken. Het is ontzettend jammer om het seizoen zo te moeten eindigen maar we moeten toch naar het lichaam luisteren.

Daan kent enorme tegenslag in de ONK Enduro in Hellendoorn.

Tijdens de vierde wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap Enduro heeft Daan enkele blessures opgelopen. Hij kwam zeer onschuldig ten val in de vijfde proef. Maar kwam daarbij ongelukkig terecht en schoot zijn schouder uit de kom. Gelukkig schoot hij vrij snel weer terug in de juiste positie. Hij wist de proef nog wel uit te rijden en wilde kijken of het ging om de wedstrijd te vervolgen. Maar op de route kwam hij opnieuw raar ten val waarbij hij een tak in zijn gezicht kreeg. Waardoor hij een flinke hechting in zijn lip/kin heeft en verder nog wat schade opliep.
Hij zal volgende week opnieuw naar het ziekenhuis gaan om te kijken wat ze kunnen doen. Namens Daan iedereen bedankt voor zijn of haar hulp en steun!

 

Daan pakt opnieuw de winst tijdens het Nederlands kampioenschap Enduro!

De derde ronde om het Nederlands kampioenschap Enduro werd verreden in Walcourt (België). Daan ging van start op zijn nieuwe 2020 450 EXC-F. Omdat dat de voorbereidingen niet optimaal waren. Besloot hij rustig van start te gaan om de wedstrijd mooi op te bouwen. Al snel vond hij zijn ritme en begon hij het tempo op te voeren. En na de eerste ronde stond hij aan de leiding. Het bleef de gehele wedstrijd erg spannend doordat de verschillen maar enkele seconden waren. Maar door strak te blijven rijden en geen foutjes te maken wist hij uiteindelijk met een kleine voorsprong de wedstrijd winnend af te sluiten in zowel de E2 klasse als de scratch!

De volgende wedstrijd staat over twee weken op het programma in Hellendoorn.

Daan Bruijsten pakt de winst in Ouffet

Daan Bruijsten van het JTX-KTM team wist de winst te pakken in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. Zowel in de E2 klasse als in de scratch pakte hij de winst. Maar liefst zes van de acht proeven werden gewonnen door hem en in de andere twee kwam hij even ten val.

De wedstrijd werd verreden over twee mooie proeven de eerste liggend op akkerland. Welke door de harde en stoffige ondergrond glad erbij lag. En de tweede was een combinatie van kort enduro werk door een technisch bos en een afhangende grasland. In totaal werd de ronde vier maal afgelegd.

‘’ Vanaf het begin voelde het direct goed, ik kon een strak tempo rijden zonder te pushen. Ik deed de hele dag gewoon lekker mijn ding. Op de hele dag heb ik ook maar enkele foutjes gemaakt. Ik ben erg blij dat mijn strakke rijden werd beloond aan het einde van de dag. We gaan ons nu focussen op de Nederlandse ONK’s daar kijk ik nu al naar uit! ‘’

De volgende wedstrijd zal plaats vinden op 13 oktober daar staat de vijfde ronde om het ONK enduro in Hellendoorn op het programma.

Geslaagde operatie voor Daan Bruijsten

Daan Bruijsten van het JTX-KTM racing team kende een tegenslag hij bleef veel last houden van zijn knie. Waardoor een operatie noodzakkelijk was, na de enduro van Enter kon hij onder het mes. Hierbij hebben ze zijn meniscus deels moeten verwijderen. Vanaf nu kan hij vooruitgaan kijken om aan zijn herstel te werken. Of hij er tijdens de tweede wedstrijd van om het ONK enduro erbij is dat is momenteel nog onduidelijk.

Daan Bruijsten houd de schade beperkt in het ONK enduro te Enter

Tijdens de eerste wedstrijd van het ONK enduro seizoen is Daan op een nette vierde plaats geëindigd. Ondanks zijn knieblessure wist hij de schade beperkt te houden door strak te rijden en het uiterste eruit te halen.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het enorm veel geregend waardoor het de vraag was of deze wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Maar de motorclub van Enter had enorm veel werk verzet waardoor het parcours er perfect bij lag. In de bouwlanden kwamen wel wat sporen, maar dit was niet benoem waardig. De proeven bestonden uit een bouwlandproef met de wat diepere sporen en twee bos proeven afgewisseld met stukjes bouwland. Vooral de laatste proef was een echte enduroproef met smalle technische singletracks.

Daan begon zoals altijd enthousiast aan de wedstrijd, de eerste proef verliep voor hem niet geheel vlekkeloos. Maar in de tweede en derde proef wist hij dit verschil weg te trekken door strakke tijd te noteren. Na de eerste ronde werd dan ook snel duidelijk dat de top vier dit jaar erg aan elkaar gewaagd is. De kopman had een kleine voorsprong maar de nummer twee, drie en vier zaten binnen een seconde. In de tweede en derde ronde waren de verschillen ook erg klein met de concurrentie. Helaas was het niet in het voordeel van Daan. Hij wist met kleine verschil op een vierde plaats te eindigen. Hier mag hij dik tevreden mee zijn! Ondanks zijn knie blessure nog zo’n prestatie leveren is natuurlijk niet niks.

 

Helaas ontkomt hij er niet aan om een kijkoperatie te ondergaan voor zijn knieblessure. Deze zal op zeer kort termijn gaan plaatsvinden. En zullen ze zijn meniscus gaan repareren. Hierna zal hij opnieuw een bepaalde tijd gaan revalideren. Dit zal alles afhankelijk gaan zijn van de operatie.

Daan Bruijsten gebrand op nieuwe uitdagingen in het 2018 seizoen

Na een super seizoen in 2017 waar hij ondanks een flinke knie blessure een Nederlandse titel binnenhaalde en een tweede plaats in het Europees kampioenschap. Is Daan gebrand om in 2018 weer prachtige resultaten neer te gaan zetten. Hij kijkt dan ook uit naar de eerste wedstrijd aankomend weekend in Enter.

Hierin zal hij van start gaan in een nieuwe klasse op een nieuwe motorfiets maar met zijn vertrouwde team en sponsoren. Hij zal van start gaan op een 450 EXC-F 2018 JTX-KTM. De eerste testen zijn er al mee gedaan en Daan krijgt er steeds meer vertrouwen mee. Het blijft altijd even zoeken naar de juiste afstellingen maar dit verloopt echt enorm snel met de juiste mensen om mij heen. Dat geeft me vertrouwen en een goed gevoel voor het 2018 seizoen. Aldus Daan Bruijsten.

Er zullen voor aankomend seizoen nog wat nieuwtjes naar buiten gaan komen maar dat krijgt zijn vervolg in de volgende nieuwsbrieven die te volgen zijn op www.daanbruijsten.nl

Daan Bruijsten Nederlands kampioen enduro!

Afgelopen weekend is Daan Nederlands kampioen enduro geworden in de E1 klasse. Na zijn Vice Europese titel heeft hij zijn seizoen een gouden randje gegeven door alle ONK’s winnend af te sluiten. 

De tweedaagse in Eindhoven werd verreden over vier rondes. De route liep door zwaar en mul terrein rondom defensie gebied. Elke ronde telde 3 proeven die gedurende de dag erg kapot gereden werden en alsmaar zwaarder werden. Met de 250 EXC-F JTX-KTM werd dus iedere pk optimaal benut om door het zware terrein te ploegen. In het Begin verliep het minder soepel hij was te voorzichtig en reed wat gespannen. De tijden waren zeker niet verkeerd maar hij moest er echt voor werken om deze eruit te persen. De gehele dag ging het gelijk op met Bas Klein Haneveld en in het begin ook nog samen met Rik Vierhuizen maar deze moest halverwege de dag lossen. Waardoor het om de dagzege om deze twee rijders ging maar Daan wist in de laatste ronde er nog strakke tijden uit te persen waardoor hij de dagwinst met 0.8sec wist te pakken. 

Op de tweede dag werd het bijna een herhaling van de eerste dag alleen nu waren de proeven echt ware veldslagen geworden lange sporen, veel plassen op de modderige proeven. Maar de verschillen waren minimaal tot de laatste ronde bleven Bas en Daan op maximaal drie seconden van elkaar genaderd. Maar in de laatste ronde kon Daan profiteren van een foutje en bevestigde dat in de proeven erna nog even door super scherpe tijden eruit te persen. Waarbij hij met een voorsprong van 17 seconden de dagwinst pakte. Hiermee won hij alle wedstrijd van het ONK seizoen een zeer knappe prestatie!

Bedankt!

Ik heb dit jaar echt een prachtig seizoen gehad, ondanks een vervelende knie blessure heb ik prachtige resultaten kunnen behalen. Maar zonder steun van mijn familie, sponsoren en vrienden had ik dit natuurlijk nooit kunnen bereiken. In het bijzonder mijn vader en moeder! Zonder hun inspanningen zou ik nergens staan! We gaan ons nu klaar maken voor het nieuwe seizoen, wat weer van start zal gaan op 20 januari in Enter.

JTX-Racing
KTM NEDERLAND
Lagemaat Nijkerk
Foreign Flex
Staadegaard Automotive
Wennekes Welding support
Groba
Twin Air High Performance Airfilter Products
Bel-Ray Company, LLC
Vivelli Healthclub
RIDE 100%
Gaerne
Arai Helmet Europe
WLM Design
Festa BV
HGS Exhaust Systems
Super B Lithium batteries