Update knie blessure Daan Bruijsten

Hierbij een update van Daan Bruijsten zijn knieblessure welke hij opliep tijdens de EK in Duitsland Burg. Na zondagavond thuis te zijn gekomen kon hij maandags direct naar het ziekenhuis in Nijmegen. Hier werd al snel geconstateerd dat het niet goed was met zijn knie. Er word dezelfde dag nog een MRI-scan gemaakt, hierop werd al snel duidelijk dat het niet goed was.

De meniscus zit dubbelgeklapt in de knie, op de MRI konden ze niet zien of deze ook beschadigt is. Dit gaan ze aanstaande dinsdag tijden een kijkoperatie uitvoeren en repareren. Hiernaast is ook de kruisband beschadigt of deze afgescheurd of ingescheurd was konden ze niet zien alleen dat er wat mis was. En de binnenste knieband is ook beschadigt hier geld hetzelfde voor als bij de kruisband. En aanstaande dinsdag weten ze exact hoe de schade in de knie is en hoe de herstelperiode eruit zal komen zien.

Voor de zesdaagse heeft Daan zich al afgemeld, hij was geselecteerd om hier het Nederlandse team te mogen vertegenwoordigen op het WK landenteams van de enduro. Maar dit is jammeer genoeg niet haalbaar om hieraan deel te nemen. Of hij dit seizoen nog aan de start zal verschijnen zal aanstaande woensdag bekend worden na de operatie.