Derde plaats tijdens ONK enduro in Hellendoorn

WPM-KTM rijder Daan Bruijsten is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een derde plaats geëindigd. De club in Hellendoorn had drie mooie proeven uitgezet waarbij de eerste proef bestond uit een stukje bouwland met twee bosjes. Hier lagen een aantal dubbeltjes in en rioolbuizen, wat het mooi technisch maakte en waar de rijders zo’n vijf minuten over deden. De tweede proef was de welbekende zandkuil waar de rijders zo’n zeven minuten onderweg waren. De derde proef was uitgezet in het dauwpop bos met daarbij de crossbaan van Hellendoorn. In deze proef had de club een steile wand gemaakt, wat niet voor iedereen even makkelijk was. Maar wat het voor het publiek toch voor sensatie zorgde. Dit was van de drie proeven de langste met een tijd van ongeveer negen minuten.

hellendoorn4Daan Bruijsten was nog niet helemaal hersteld na zijn griepje van tijdens het EK Enduro in Harfsen maar wilde er het beste van proberen te maken. Ook had hij nog last van een lichte hersenschudding die hij bij een val in Harfsen op had gelopen. Gelijk in de eerste proef voelde hij dat hij niet scherp was omdat hij het niet goed bij kon houden met zijn hoofd, wat zorgde voor rare foutjes. Vanaf dat moment besloot hij om op safe te gaan maar ondanks dat hij op 80% reed, wist hij toch nette tijden neer te zetten in de proeven. Wel verloor hij in de derde proef wat tijd op de concurrentie omdat hij hier geen risico’s wilde nemen. Omdat hij foutloos rond reed met nette tijden, wist hij toch netjes derde te worden in de E2 klasse en vijfde in de scratch. In de tussenstand blijft hij ook op een mooie derde plaats staan.

”Ik mag dik tevreden zijn over het resultaat. Vorige week heb ik nog veel op bed gelegen en voor nu heb ik er het beste uitgehaald wat er voor vandaag in zat. Ik weet dat er nog veel meer in zit, en dat hoop ik volgende week in Zelhem te kunnen laten zien. Dus nog een week herstellen en uitrusten en dan moet dat helemaal goed komen!” vertelt Daan Bruijsten.